Foredrag

Jeg oplever nu og da efterspørgsel på viden om fertilitetsbehandling, set fra et patient- perspektiv. Det er et emne som det ligger mig meget på sinde at formidle, og derfor prøver vi nu noget nyt.

Derfor tilbyder jeg fremadrettet at holde oplæg om mine erfaringer og oplevelser som patient i fertilitetsbehandling. Målgruppen kan være alt fra sundhedspersonale til pårørende eller journalister. Materialet for oplæg og undervisning tager udgangspunkt i nogle af de centrale temaer, som også går igen her på bloggen, eksempelvis:

  1. Mødet med sundhedssystemet, set fra patientsiden: Hvordan opleves mødet med de fagprofessionelle, når man er i en sårbar situation? Hvad er hensigtsmæssigt, hvad savner vi mere (og mindre) af fra deres side? Hvordan kan sundhedspersonalet være med til at lette patienternes forløb og de psykologiske belastninger? Oplægget inkluderer oplæsning af de fortællinger jeg har skrevet, om mødet med sundhedssystem og -personale.
  2. De psykiske, fysiske og sociale konsekvenser af fertilitetsbehandling: Hvad opleves som de største belastninger, set fra patientsiden? Hvor koster det særligt meget i forhold til social- og arbejdsliv? Hvilke fysiske konsekvenser følger i kølvandet på længere behandlingsforløb og er der overhovedet noget man kan stille op? Oplægget inkluderer oplæsning af fortællinger fra bloggen, der handler om de mest centrale konsekvenser ved behandlingsforløbet.
  3. Omverden og parforhold, for barnløse i behandling: Et oplæg om mødet med omverdenen når man er i behandling, om at tackle de udfordringer der alt for ofte opstår i relation til pårørende. Om jalousi og misforståelser, samt om mandens til tider oversete rolle. Indeholder oplæsning af de fortællinger jeg har skrevet, om hvordan forløbet har påvirket både mig, min mand og folk omkring os.

Det er selvfølgelig muligt at lave kombinationer af ovenstående tematikker, eller skræddersy individuelle løsninger på tværs af bloggens temaer, såfremt der er særlige behov.

Indholdet bliver en blanding af personlige erfaringer og faktuelle oplysninger – krydret med oplæsning af udvalgte passager fra bloggen eller den kommende bog. Et oplæg vil som udgangspunkt vare 1,5 time, inklusiv tid til spørgsmål og diskussion.

Kontakt mig endelig, så tager vi en snak om hvad der findes af muligheder og ønsker.

Signe Hanson (E-mail: ErDuHerIkkeSnart@gmail.com)