Sådan bliver det …

Om godt og vel halvandet døgn, sidder vi atter i Rigshospitalets rædsomme scanningsventeværelse. Blandt de runde maver og forventningsfulde smil. Jeg har formentlig kvalme, koldsved og hjertebanken. Siger nok ikke rigtig noget. Der vil være ventetid, for hvor meget jeg end hader at sidde der, kan jeg slet heller ikke holde ud at komme for sent. Hvilket i øvrigt ikke sker, da vi bor 10 minutter derfra. Men alligevel.

Så vil vi formentlig blive kaldt ind. Til en scanningslæge/sygeplejerske/jordemoder, som knapt har skimmet min journal og derfor ikke aner, hvorfor jeg opfører mig hammer akavet og er ligbleg i hovedet. Jeg vil formentlig ikke orke at forklare noget, men stille undre mig over, hvorfor jeg egentlig har skulle udfylde de samme spørgsmål om historik, graviditet og fødsel tre gange indtil nu, når ingen alligevel synes at anvende oplysningerne til noget.

Så vil vedkommende scanne på livet løs og vi vil sidde i tavshed, og vente på dommen. Først når vedkommende begynder at tale, vil der forhåbentlig falde en smule ro. Hver tøven eller stilhed vil dog blive overfortolket. Til sidst vil vedkommende, forhåbentlig, hvis mine bønner til de gud jeg ikke tror på, er blevet hørt, fortælle os at det hele efter alt at dømme ser sundt og godt ud på skærmen.

Og så vil jeg bryde grædende sammen. I lettelse, forundring og af udmattelse. Og vi vil gå derfra med hinanden i hånden og være et par bekymringer fattigere. Jeg vil ringe til min mor, som også vil begynde at tude i telefonen. Derpå vil jeg skrive til min søster og mine veninder, som vil sende søde og kærlige tillykker retur, selvom de ved at jeg ikke er så god til at modtage dem.

Sådan håber jeg at det bliver. Sådan har det været før og sådan skal det være igen, når nu ikke jeg synes at kunne blive det bekymrede forspil foruden.

Advertisements

One thought on “Sådan bliver det …

  1. Hvis det er slemt at sidde blandt de almindelige gravide, fik jeg (da de havde fundet hjertefejl hos min yngste) lov at sidde lidt længere henne af gangen – hvor der går en gang på tværs – der er nogle få stole…. prøv evt at spørge….

    Jeg krydser fingre for at alt er godt…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s