Alt det som ikke kan forklares…

Tak for jeres mange omsorgsfulde beskeder og hilsner igennem det seneste døgn. De har varmet og jeg har glædet mig over hver og én.

En lang historie lort: Vi har det godt, baby er okay. Den lidt længere version af den korte fortælling, handler om at vores læge ved gårsdagens scanningen frikendte os for umiddelbar bekymring, og at han ikke ønsker at se os igen, før på den anden side af en nallefoldsscanning. Med mindre der opstår noget uventet.

Jeg var som bekendt taget alene afsted, hvilket jeg kun kortvarigt fortrød, da jeg sad i venteværelset og kæmpede for at trække vejret normalt. Vi kom heldigvis hurtigt til sagen, og lægen bad mig beholde tøjet på, så han kunne gennemføre en udvendig scanning. Han vidste det ikke, mens hans ord har en kæmpe symbolsk betydning for mig. Kun én gang før har jeg været så langt i en forhåbentlig sund graviditet, at jeg ikke længere skulle lægge krop til dildo-scanneren. At jeg i stedet kunne blive scannet som en “rigtig gravid”, en helt almindelig gravid…Han konstaterede hurtigt at baby var i live, med hjerteblink og bevægelse. Gudskelov. Derpå målte han blot en enkelt gang, før han lidt hovedrystende meddelte, at han ikke kunne forklare det, men at baby nu kun lå ganske få millimeter fra optimalen, og at alt tilsyneladende var i orden.

Da vi kort efter sad ved hans skrivebord, gentog han beskeden. Og jeg spurgte ham igen, og igen, mens hans tålmodigt forklarede dét, som han netop ikke kunne forklare. Vi ved ikke, hvorfor udviklingen ham været atypisk, vi ved ikke, om det har betydning – men vi ved at tingene lige nu ser tæt på normale ud og at baby tilsyneladende er okay.

Jeg spurgte ham om han var overrasket. Han svarede tøvende, at han ikke rigtig havde turde tro på, at den lille var blevet hængende, dengang han for efterhånden en del uger siden konstaterede, at den var for lille. Jeg ved ikke rigtig, om den udmelding er positiv eller negativ, men ærlig var den da.

Efter at have ringet til manden og mine forældre og gjort en ende på deres lidelser, som de hver især sad klistrede til deres telefoner, gik jeg hjem og faldt omkuld. Selvom jeg havde planlagt lidt arbejde, var jeg fuldstændig drænet for enhver evne til at tænke eller handle, sådan som jeg har oplevet det før, når min krop har været i alarmberedskab og derpå finder afklaring og lettelse.

Og lettelsen holder endnu. Jeg ved godt, at lægens ord over den kommende uge vil glide mere og mere i baggrunden af min hukommelse, og derpå erstattes af nyopfundne bekymringer. Men for nuværende kan jeg stadig huske, at han sagde at alt så fint ud, at der var gode chancer. Og det vil jeg forsøge at nyde, så længe min hjerne og krop tillader.

Næste stopprøve bliver Nakkefold… om to meget lange uger.

Advertisements

12 thoughts on “Alt det som ikke kan forklares…

 1. Pyhhhhhhhh – du drømmer ikke om hvor mange gange jeg har tjekket min mail for Update fra dig – og som timerne er gået er jeg blevet mere og mere bange for at det var dårligt nyt… turde næsten ikke læse din Update da den kom – men hvor er det bare dejlige nyheder og krydser ALT for at det lille brombær vokser sig stort og stærkt og ligger og vinker til jer om 2 uger ❤️❤️

  Like

 2. Åh, hvor er det fantastisk! Jeg har også tjekket og tjekket og sendt dig mange tanker – og næsten ikke kunnet bære den bange anelse, der voksede indtil nu. Baby, blink og ‘rigtig’ scanning – hvor er det stort! ❤️

  Like

 3. Hvor er det dejligt! Og ja, der skal nok komme 100 bekymringer senere, MEN lige nu må man godt bare være lykkelig og optimistisk <3

  Like

 4. Åh hvor er det bare helt utrolig dejligt at læse <3 Jeg har fuldt med på sidelinjen et stykke tid, og slet ikke fået kommenteret før nu, men har sendt jeres svære rejse mange kærlige tanker hver dag. Håber nakkefolden om et par uger giver grønt lys og mere ro i maven. Mange tanker til jer <3

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s