Slået tilbage

Mailen fra laboratoriet tikkede ind en eftermiddags midt under et møde; de sidste æg fra denne runde havde ikke klaret dyrkningen frem til blastocyst-stadiet. Vi får med andre formuleringer ikke et eneste æg i fryseren i denne omgang. Trods alle anstrengelserne. Trods de 19 æg og en overstimulering. Trods at 7 æg blev befrugtet… det blev kun til den oplægning, som pt. ruger i min livmoder. That’s it! Det er ganske nedslående, måske mere end forventet.

I kølvandet på oplysningerne står bekymringerne i kø; vi skal forfra, hvis dette forsøg (også) svigter. Vi skal endda ind i en måneds ventetid og springe mindst én cyklus over, hvis ikke flere, for at overstimuleringen er ude af kroppen. Forfra med kanyler, hormoner, kludder i arbejdslivet, hele møllen. Det hele blev pludselig meget mere sårbart, end det havde været for bare nogle timer forinden.

En lille ekstra “forkælet” tanke, som egentlig ligger aaaaalt for langt ude i fremtiden, i forhold til hvad jeg kan tillade mig, sneg sig endda ind; hvis det skulle lykkes at blive gravid denne gang, kan de manglende æg på frys betyde et endegyldigt farvel til håbet om flere børn på længere sigt. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at vi kommer til igen at kunne klare at lægge krop, liv og pengepung til flere friske forsøg – uanset hvor stærk drømmen om flere børn på sigt måtte være. Det føles trist og underligt at have en fornemmelse af, at få en sådan beslutning trukket nedover hovedet.

Jeg er glad for, at jeg ruger, jeg er glad for, at der blev æg til oplægning – og hvis der rent faktisk skulle komme en lykkelig afslutning på dette forsøg, vil alt andet jo unægteligt blegne fuldkomment i dets betydning. Men lige i aften vil jeg gerne bare være lidt trist og nedslået – og gå tidligt i seng med min trætte krop og mit endnu trættere sind. Øv!

Advertisements

2 thoughts on “Slået tilbage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s