Rastløs

Der er kun gået et par dage, men det har allerede sneget sig ind på mig. Utålmodigheden, overfortolkningen, rastløsheden. Jeg har fået lagt æg tilbage – endda af flot kvalitet og med 8 symmetriske celler. Det sort/hvide skærmbillede smilede ned til mig, som jeg lå på briksen og forsøgte at hypnotisere min livmoder til at tage godt i mod.

Vores 19 æg var blevet reduceret. Først til 7 æg, som altså var de, der blev befrugtede af min mands godt 8 millioner svømmere. Dernæst til 4-5 stykker,  en blandet landhandel af kvalitet, som man ville dyrke videre på. Man udvælger det flotteste til oplægning og derpå håber man, at der kommer ét eller flere til frys, såfremt de overlever frem til blastocyststadiet på 5.-6. dagen efter udtagning. Det får vi besked om på mail, indenfor et døgns tid eller to. Det er kun lykkes for os en enkelt gang før, at få noget i fryseren. Og der kom ikke meget ud af de to fryseforsøg to år senere, som bekendt. Men det er klart, at vi håber alligevel.

Så nu er ventetiden sat i gang. Den i mine øjne ofte sværeste del af hele behandlingsshowet er nu startet, og vil fylde mine vågne (og åbenbart også sovende) tanker on/off i den kommende 14 dages tid. Lige nu sidder jeg og tænker, at jeg langt bedre kan håndtere kanyler, tabletter og ægudtagning, end jeg kan håndtere denne passive ventetid frem mod blodprøven, hvor jeg ikke aner, om jeg er købt eller solgt.

I nat drømte jeg, at jeg mistede. Jeg genkendte følelsen af tab og smerte fra mine mange mareridt under min graviditet med C, men denne gang var det ikke tydeligt i min drøm, hvad det egentlig var jeg mistede. Jeg tror ikke, at jeg var gravid i min drøm… men noget blev taget fra mig og jeg var utrøstelig. Det er jo blot min hjerne, der spiller mig et puds, men jeg var alligevel lettet, da jeg kunne stå op og ryste det hele af mig under bruseren i morges.

Lad gerne de næste 14 dage få vinger.

Advertisements

5 thoughts on “Rastløs

 1. Åhh kære Signe du har helt ret i at det er den hårdeste tid du går i møde disse uger😬 Jeg håber tiden går hurtigt og at I denne gang får to streger i første friske forsøg 🙏 og på trods af tidligere nederlag med fryseæg, så håber jeg da at i får et par stykker på frys også. Alle fingre krydses for jer.

  Like

 2. Jeg kender det godt og det er nogle helt urimelig svære 2 uger. Men for mig trøstede det en lille smule (men altså også kun en lille bitte smule), at tiden går uanset hvad. Uanset hvor dumt jeg skaber mig, bander og svovler, så går tiden og den går altså den rigtige vej. Altså den kan ikke lige pludselig finde på fx at gå den modsatte vej eller gøre noget uventet, som man ellers kan opleve mange gange i et behandlingsforløb. En anden ting som også hjalp mig lidt var at min mand fik mig til at love love love ikke at teste før 4+0, hvor han fandt en test frem, som vi så tog sammen. Det mindskede også presset lidt, da jeg på den måde ikke hele tiden var i debat med mig selv om hvorvidt man nu kunne teste positivt 2+5. Uanset hvad ønsker jeg jer alt det bedste!

  Like

  1. Det er tæt på, at vær et af de fineste råd, jeg har modtaget i lange tider. Eller, jeg ved ikke om det er et råd som sådan, måske mere en tænkemåde. For ja, tiden går jo lige præcis, fuldstændig uafhængig af, hvordan jeg har det med den og hvordan jeg tænker. Og den går kun én vej – fremad! Det vil jeg klamre mig til, ret mange gange, i de kommende dage. Tak :)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s