Jeg lyver…

 • Når jeg siger, at jeg ikke er bange, eller at jeg er afklaret med, at vi skal være i behandling. At jeg godt kan klare det. For nogle gange, er jeg slet ikke så sikker.
 • Når jeg afværger spørgsmål fra folk omkring mig, som spørger ind til behandlingen, fremfor at fortælle dem, hvordan det går, og hvor langt i forløbet vi er.
 • Når jeg siger til min arbejdsgiver, at jeg ikke kan deltage i et møde, fordi min datter skal til ørelægen. Fremfor at fortælle, hvad alt mit fravær i virkeligheden handler om. Jeg er bare ikke klar endnu, til at melde ud.
 • Når jeg skynder mig at lukke min browser ned, så min kollega tror at jeg arbejder intenst på noget vigtigt – og ikke opdager, at jeg sidder og beregner en potentiel terminsdato eller tjekker IVF-statistikker.
 • Når jeg siger, at jeg har skåret ned på mit kaffeforbrug, og holder mig under tre kopper om dagen.
 • Når jeg sniger mig ud på toilettet med en kanyle i tasken, for at stikke mig i maven, så ingen ved middagsselskabet opdager det. Jeg orker ikke opmærksomheden.
 • Når jeg spytter ned i min hvidvin under maden, uden at fortælle nogen, hvorfor jeg ikke drikker. Jeg skal bare tidligt op i morgen.
 • Når jeg siger, at så ondt gør de altså heller ikke, med de kanyler. At jeg jo er blevet vandt til det, og at det bare er noget jeg overstår. Det gør pisse ondt, sgu da, efter 18 kanyler!

At være i behandling er én stor fed omgang løgn på stribe.

 

Advertisements

5 thoughts on “Jeg lyver…

 1. Jeg kan virkelig relatere. Min mand og jeg er i fertilitetsbehandling hvor kun nærmeste familie kender til det. Så ved større familiesammenkomst og venneselskaber så findes der på alverdens søforklaringer for hvorfor der ikke drikkes, hvor skylden oftest gives til eksamenslæsning eller kørsel. Derudover er bare det at tale med andre en sådan udfordring fordi man ikke kan/vil dele det der styrer det meste af vores hverdag: at vi gerne vil have et barn sammen – og snart! Årsagerne til ikke at dele ens planer og tanker er lige så lang som den der kan sættes for at fortælle ens nærmeste venner om det. Men vi holder modet oppe, og hvem ved, måske falder vi også for nogle af de løgne, vi fortæller andre… :)

  Like

  1. Kære Camilla. Tak for din besked – det er rædsomt at være midt i alle de søforklaringer og det evige stres, oveni alle de andre følelser. Man padler rundt og for mit vedkommende er jeg altid sikker på, at folk kan se lige igennem mig. Hader det. Og jeg begyndte nærmest at isolere mig en lille smule fra sociale ting, fremfor at glæde mig. Så der blev åbenheden nødvendig og et bedre alternativ. Det er bare ikke altid man orker. Mange tanker fra Signe

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s