Stadig pisse hamrende urimelig…

På mange måder havde jeg lidt glemt, hvor befriende det er, at have bloggen som et naturligt afløb for galde, når man bare ikke evner at holde den inde længere. Måske er det de skide fertilitets-hormoner, måske ventetiden – eller måske er det bare en dårlig undskyldning for at opførte mig edderspændt rasende og indebrændt (igen) i dag, at det er godt at bloggen eksisterer, så ikke jeg skyder katten, eller sparker manden over skindebenet. Og jeg har ikke nogen kat!

Med andre ord har jeg brug for en god gammeldags “rant” – altså sådan en længere omgang vred udskæld på verden og alle de idioter, der findes i den. Og hvor bedre end her? Jeg har i gamle dage flere af dens slags mavesure indlæg på min samvittighed, eksempelvis når det handlede om gåde råd, kost forbud eller alverdens anden vrøvl fra omverdenen.

Så denne gang kommer en liste over ting, som du saft-sparke-mig skal forsøge at undgå at sige til folk, der har et barn i forvejen, men hvem du overhovedet ikke kender godt nok, til at begynde at snage i deres familieplanlægning – eller til at vide, om de har fertilitetsproblemer.

Det er også en liste over, hvad det vil være en rigtig god idé at modstå fristelsen til at sige, hvis man smalltalker med en tvær, sur, gammel, barnløs type som mig:

 1. Nåååååååå… så er det vel også snart jeres tur igen?” Sagt fire sekunder efter, at man har rejst sig fra barselssengen og dårligt er blevet lappet sammen endnu. Og hvad var det i øvrigt, du ikke forstod, da jeg sagde at vi var tre år om, at lave den første?
 2. Det er jo klart også bedst for børn, at have søskende – de har bare så godt af det” Nå, men du er sgu da ellers blevet en solid idiot alligevel, selvom du havde en bror/søster… og igen, hvad var det du ikke opsnappede, da jeg fortalte, at det ikke var nemt at få den første?
 3. Vi var ligesom slet ikke klar til nummer to endnu, det skete ligesom bare“. Luk aret. Hvis ikke I brugte prævention, så prøvede I med andre ord at få børn. Der er ikke nogen mellemvej, med mindre du er 16 år og aldrig har modtaget seksualundervisning. Slut.
 4. Jeg troede faktisk slet ikke, at jeg kunne blive gravid mens jeg ammede” Igen… Du skal tie stille nu. Bare helt stille. Stille!
 5. Det er bare en klar fordel, hvis der er X-antal år mellem søskende” (Indsæt antallet af år mellem vedkommendes egne to røvsyge børn). Og tak i øvrigt, for at understrege, at du stadig tror, man selv bestemmer, præcis hvornår man gerne vil formere sig.
 6. Vi havde også svært ved nummer 1, men så kom nummer 2 bare helt af sig selv og sådan er det altså ofte!”. Lækkert for jer – helt oprigtigt! Men fertilitet er ofte ikke enten/eller – den ændrer sig hele livet, og man kan være heldig – både med nr. 1, 2 og 3. Bare ikke mig. Så din ellers fine historie kan ikke bruges til at generalisere noget som helst.
 7. Kroppen skal bare lige finde ud af det, du skal se, det kommer nok af sig selv“. Nej, min krop har ikke “bare lige skulle lære det” og det “kommer ikke til at ske af sig selv med nr. 2” – når jeg siger, at jeg ikke kan få børn, så er det rent faktisk fordi… jeg med 110% sikkerhed ikke kan få børn!
 8. Men måske kunne der ske et mirakel – det hører man jo om“. Nej, det gør man faktisk ikke. Man hører faktisk aldrig nogensinde om, at kvinder uden æggeledere får børn naturligt. Så stop dig selv. Bare … stop!

Aaaaah! Det lettede. Tak fordi I lagde øre (øjne?) til. I morgen, når jeg igen er meget mindre sur og tvær, får jeg helt sikkert dårlig samvittighed over indlægget og ved jo godt inderst inde, at folk siger de ting de gør, fordi de gerne vil hjælpe og støtte, men bare ikke ved hvordan. Men i morgen kan jeg så fortryde og vide bedre. For nuværende vil jeg nøjes med at trykke “udgiv indlæg” og nyde at smitte verden med min irritation.

Og så vil jeg overveje at gå ud og finde nogen, som jeg kan råbe lidt af…

Advertisements

3 thoughts on “Stadig pisse hamrende urimelig…

 1. Kan så meget relatere til dit indlæg. Min mand er desværre steril så vores søn på 1,5 er lavet med sæddonor. Både mine og min mands forældre har fået at vide at der ikke er nogen svømmere overhovedet og alligevel ‘kan der jo lige være en der smutter gennem nåleøjet’. Så fat det dog for fanden altså, nej det kan der ikke – for at det skal ske så skal der ligesom være nogen sædceller, hvilket vi har fået testet mange gange nu, og der er ingen at komme efter! Tak for det fine indlæg :-)

  Like

  1. På én eller anden mærkelig måde, må det være fordi folk tror, at det er en trøst eller et håb, de indgyder? Selvom det forholder sig stik modsat, nemlig at de kommer til at “underkende” og slet ikke “se” alvoren af dem man går igennem….

   Like

 2. Åh hvor befriende. Jeg troede jeg var den eneste.
  Vores dejlige pige bliver 4 til foråret og vi har nu forsøgt i 1,5 år at lave lillebror/søster… jeg har oplevet alle punkterne på din liste.
  Det værste er dog nu at vores datter ønsker en lillebror/søster så meget at hun efterspørger det næsten hver dag og fortæller, at hun skal have en lillebror/søster i børnehaven, så de ønsker tillykke i tide og utide. Argh… hvor ville jeg dog gerne give hende det. Og folk der siger – pas nu på aldersforskellen ikke bliver FOR stor. 🤬
  Tak for skøn og inspirerede blog og NEJ vi er ikke forkælelede fordi vi ønsker os endnu et barn.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s