Dagen før dagen…

Oprigtigt ved jeg ikke, hvordan vi er nået frem til dagen i dag. For dagen i dag, er nemlig dagen før dagen. Dagen før den forjættede nakkefoldsscanning, som jeg både har længtes efter og frygtet, igennem et ondt år. Som altid har stået derude i horisonten, og har været helt igennem uopnåelig i alle mine andre graviditeter. Den scanning som alle andre “almindeligt” gravide har fået lov til at få, men hvor jeg tidligere er faldet om kort før målstregen.

Det har ligget så uoverskueligt langt ude i fremtiden, at det mange gange slet ikke har givet mening for mig at tænke på. Jeg har haft travlt nok med at komme igennem én dag af gangen – og har slet ikke kunne se flere uger ud i fremtiden.

Nu er det i morgen, at slaget skal slås. Og det føles både uvirkeligt og skræmmende på én gang. Dels er jeg så fyldt med frygt, at jeg nogle gange tror at jeg skal kaste op ved tanken, dels er jeg på en anden måde bare helt utroligt klar til at få det overstået og til forhåbentlig at få en lille smule mere vished omkring, hvorvidt alt ser ud som det skal være. Til at få det slået ud af min bevidsthed. Endnu engang har jeg den dér følelse af, at hvis der findes et plaster som skal rives af, så kan det fandme ligeså godt være nu!

Der er flere som har spurgt mig, om jeg ikke glæder mig til at kunne ånde lettet op, når det er overstået. For andre mennesker markerer denne scanning nærmest at de er kommet i mål – at de nu kan være “sikre på” at de skal være forældre og kan begynde at råbe ud over hustagene, at der er en lille ny på vej. Det kommer næppe som en overraskelse for nogen – det kommer ikke til at ske her.

NF er en vigtig milepæl, som også for mig viser hvor langt vi er kommet. Men jeg føles langt fra at den giver nogen som helst sikkerhed, selv hvis den går godt. Dertil er min hjerne fortsat alt for meget i alarm-beredskab.

Det har fandme’ bare at gå godt!

13 thoughts on “Dagen før dagen…

 1. Den store eksamen, man ikke har en jordisk chance for at præge udfaldet af…..

  Og endnu engang tusind tak for alle dine tanker. Det ramte specielt plet hos mig, da du en dag skrev, at det er pisseirriterende, når folk siger tillykke!

  Like

 2. Jeg krydser fingre for i morgen. Og håber du vil dele et billede af jeres lille vidunder igen, for det kommer da bare til at gå godt.

  Like

 3. Krydser fingre og håber & tror på, at det nok skal gå godt i morgen!

  Jeg havde selv forfærdelige mareridt natten før og kastede ekstra op på dagen – det er jo ikke så underligt, at man er nervøs, når man har ventet SÅ længe på denne dag. Og du har ventet ekstra længe! Håber I får en rigtig god oplevelse, dog vil jeg advare om at der kan være en del ventetid/forsinkelse. Jeg tænker, at du efterhånden er prof til ventetid, men jeg var alligevel ved at gå ud af min gode skind.

  Selvom du stadig ikke vil føle dig sikker i graviditeten, som du skriver, så håber jeg, at du i morgen også giver dig selv plads og tid til at nyde de gode ting. Om det så bare er for et splitsekund. Du har så fortjent at mærke glæden og lykken – også selvom frygten for at tabe sikkert alt for ofte står og banker på.

  De bedste tanker herfra.

  Like

 4. Det er lige før jeg er mere nervøs på dine vegne end jeg var på egne vegne!! Jeg ser frem til en god update.. Håber du får lov at glæde dig og nyde det resten af dagen!!

  Like

 5. Kære, kære dig!
  Jeg har slet ikke fået sagt ordentligt tillykke til dig. Jeg har fulgt dig siden du startede bloggen og har haft rigtig meget gavn af at se mine egne tanker på skrift gennem hvad du har skrevet herinde. Jeg har aborteret tre gange siden august 2013, to gange har vi set hjertet slå, og jeg er lige startet på HAB-afdelingen på Riget…
  Selvom jeg ønsker alt det bedste for dig, har det også været hårdt at se det lykkes for dig, når jeg nu stadig hang fast i limboet. Derfor har jeg ikke kunnet få mig selv til at skrive herinde, men åh, for pokker, jeg bliver jo hverken mere eller mindre gravid af at det nu endelig ser ud til at lykkes for dig! Det er desværre mit generelle handlemønster overfor alle gravide jeg kender: jeg bliver handlingslammet og fortvivlet. Og selvom jeg ikke kender dig, så har din blog alligevel været det tætteste jeg er kommet på at få forståelse fra omverdenen.
  Jeg er sikker på alt er gået godt i dag – det håber jeg virkelig det er! …og samtidig ved jeg jo så godt at der aldrig er nogen garantier. Men for pokker hvor må det bare godt være din tur nu!

  Like

  1. Kære A

   Mange tak for din virkelig fine besked. Jeg blevet meget glad og meget rørt, da den tikkede ind igår. Tak for dine lykønskninger – og tænk ikke over den tid de har taget. For fanden, det er pisse svært at glædes på andres vegne, når man står midt i kampen. Det kender jeg jo kun alt for godt. Personligt holdt jeg i perioder op med at læse blogs, når vedkommende blev gravid – jeg gad slet ikke følge med i andres succes. Tak fordi du er her alligevel – og for dine fine ønsker. Det gik som det skulle igår.

   Mange hilsner til dig.
   Kærligst
   Signe

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s