Enten / eller?

Jeg havde engang en underviser i statistik, som skulle forklare os hvad en såkaldt “binær variabel” var for en størrelse. En binær variabel, forklarede han, er en variabel hvis udfald kun kan være “enten det ene, eller det andet”. De eneste mulige udfald er 0 eller 1. Som eksempel på en binær variabel, brugte han graviditet: “Enten er man jo gravid, eller også er man ikke”, fortsatte han. “Der findes ligesom ikke nogen mellemvej”…

Lige nu overvejer jeg at ringe til ham. Overvejer at forklare ham, at der er noget han helt grundlæggende har misforstået og at han må gentænke sin undervisning. Godt nok er manden statistikker og ikke biolog, men alligevel – ret skal nu engang gerne være ret.

For man kan åbenbart godt være “en lille smule gravid”…

Den menstruation som jeg har gået og ventet på, for at vi kunne komme videre med det næste IVF-forsøg, blev ved med at lade vente på sig. Til sidst blev jeg grebet af panik midt i arbejdstiden, og cyklede i Føtex efter en test. Omkring et kvarter senere sad jeg på toilettet på mit arbejde, og tudede med en positiv test i hånden.

Ikke en bragende positiv én af slagsen – men der var bestemt to streger…

Det var der også næste morgen – og nu har jeg været forbi Rigshospitalet. Jeg har et HCG-tal på 113. Det passer ikke rigtig sammen med noget som helst – og det er sket udenfor behandlingen og tidsramme – så ingen aner helt hvad der foregår. Om jeg er gravid? Om det er indenfor eller udenfor livmoderen? Om det vil gå den rigtige vej?

Så lige nu er jeg “måske lidt gravid” – og jeg skal til en ny blodprøve på mandag. Jeg aner ikke hvordan jeg har det – mest af alt er jeg vist bare lidt forvirret? Så nu går jeg på weekend – lidt gravid eller ej – og venter på at mandag kommer sneglende forbi.

Man skal aldrig stole på statistik…

19 thoughts on “Enten / eller?

 1. Ih, krydser fingre og tæer for, at spiren hænger ved!

  Jeg er selv 13 uger henne med et øko-mirakel, der meldte sig efter ét behandlingsbarn (IVF) og fem forgæves inseminationer. Vi var i behandling pga min mands sædkvalitet, men efter intro-samtale på Trianglen gik jeg så og ventede på menstruation, så vi kunne starte på IVF igen. Den kom aldrig. Mirakler sker sq…

  Like

   1. Jeg har det rigtig godt! Vi venter os en lille perfekt dreng. :)
    Bliver ved med at krydse fingre for dig. Du har virkelig kæmpet, det skal være lykkens gang!

    Like

 2. Hvor jeg dog håber for jer, at der er en baby undervejs i dig lige nu. 113 er over den magiske grænse på 100 som min GYN havde for at det var et positivt resultat. Hold op det må være nervepirrende at vente på svar i morgen. Jeg håber du vil opdatere din blog igen når du ved mere. Hep hep herfra i hvertfald!!!!!

  Like

 3. Hvor fedt. Er i samme situation: PCO, har prøvet i flere år, og pludselig en positiv test for to uger siden. Jeg krydser fingre for dig og følger med.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s