Historien – altså min egen (VII)

Vi nåede desværre ikke engang forbi juledagene, før svaret stod klart. Eller i hvert fald nogenlunde klart. På 2. juledag begyndte jeg at pletbløde. Jeg bed tænderne sammen og tog til familie-arrangement. Håbede at det ikke betød hvad jeg frygtede, forsøgte at holde hovedet koldt. Filmen knækkede dog på vej hjem på cykel – det havde været alt for hårdt at holde facaden oppe en hel dag. Der havde dog omvendt været for mange mennesker, til at jeg orkede at dele ud af mine tanker.

Dagen efter var der intet at spore. Håbet begyndte at spire igen, for er det ikke noget med, at man godt kan bløde en lille smule og stadig være gravid? Jeg begik den klassiske Google-fejl og druknede mig selv i historier, med både det ene og det andet outcome. Hvornår lærer jeg det?

Den 28. december satte vi os ind i en meget tæt-pakket bil og drog mod Norge. Humøret var lidt presset og jeg måtte bævrende indvige vennerne i vores situation . Det tog de i stiv arm: yndlings-mennesker! Min menstruation kom på vejen i bilen. Selvfølgelig i det øjeblik jeg selv havde taget rettet for at lege chauffør. Jeg kæmpede en brav kamp for at fokusere på vejen og holde tårene tilbage. Fuck.the.shit.fuck!

Hvis jeg alligevel skulle have menstruation, hvorfor fanden kunne den så ikke bare komme med det samme, så vi kunne få det overstået? Hvorfor skulle jeg rende rundt i tre dage og være i tvivl?

Jeg ved ikke om det har været den smukke natur, den friske bjergluft, eller et par dage på ski under optimale vejrforhold, som gjorde det. Det kan også have noget med mængden af Irish-coffee at gøre. Men på én eller anden måde kom vi godt igennem nytåret. Det var faktisk nærmest hyggeligt, og til tider glemte jeg faktisk at være ulykkelig.

Nu er det mandag, og ugen er startet med den obligatoriske blodprøve på Rigshospitalet, som skal bekræfte hvad jeg ved i forvejen. Jeg bløder faktisk stadig – hvilket er ca. tre gange så længe som normalt. Fandens hormoner.

Den næste måned skal der ingenting ske. År 2015 valgte at undlade den start, som jeg ellers havde drømt om og klamret mig til. Selvom jeg er trist helt ind i maven, er jeg på én eller anden måde ikke super overrasket. Det ville have været for godt til at være sandt. Og intet i denne historie synes at gå sådan som jeg håber.

Fortsættelse følger i næste indlæg.

Advertisements

5 thoughts on “Historien – altså min egen (VII)

 1. Kære ErDuHerIkkeSnart,

  ØV!
  Hvor er vi bare mange, der hver især kæmper med at blive gravide. Jeg selv blev ramt af en abort op til julen og har brugt dagene ml jul og nytåret på at abortere. Nu aner jeg ikke hvor jeg står ifht opstart af næste hormonbeh., for det nåede sundhedspersonalet ikke at orientere mig om ved seneste konsultation. Så jeg prøver nu at aflede tankerne fra projekt baby, men mindes alligevel om det da mavesmerterne endnu generer hver nat efter indgrebet d 29.
  Så her er jeg tilbage hvor vi startede, eneste forskel er at vi nu er i 2015, og siden jeg ikke har en graviditet at glæde mig over, har jeg nu kastet mig over madlavning og løbetræning. Bager, løber, fotograferer og uploader på Instagram i håbet om at få tiden til at gå lidt hurtigere, men velsagtens også for at blive bekræftet af omverdenen i at der er noget, der fungerer og som jeg lykkes med. Mit selvværd har brug for et boost og jeg kæmper for at holde sammen på mig selv, når jeg arbejder (i blandt mine gravide kollager). Ligesom dig prøver vi med noget nyt herhjemme., vi er ved at planlægge en forårsrejse til Japan – så det glæder vi os til. Min mand har taget det japanske litteratur til dig, så ham har jeg ikke hørt meget her i weekenden.
  Ønsker dig alt muligt pøj pøj med rekreationen her den næste måneds tid :)
  Mvh (Flittig) Lise

  Like

  1. Tak for din meget søde og varme besked. Sikke en pisse uretfærdig måde, du har “fejret” jul og nytår på. Jeg håber at du er kommet nogenlund helskindet igennem, selvom det er så barskt. Uvisheden driver én til vanvid – det samme gør tanken om endnu et årsskifte uden graviditet. Jeg håber fortsat alt det bedste for dig. Det lyder som om du har fat i nogle gode ting til at aflede opmærksomheden. Japan!! Det ville jeg så gerne. Jeg tror faktisk at jeg må i gang med at planlægge en længere rejse, langt væk fra alt det her…

   Like

   1. Øv.. Er så ked af at høre det ikke lykkedes! :( Det er bare så uretfærdigt.. Men er glad for at høre du alligevel havde en god tur til Norge..

    Nu håber jeg at du bliver endnu mere glad for din festivalbillet og at jeres rejseplanen bliver til noget konkret.. :)
    Du har virkelig fortjent et fantastisk 2015..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s