Mærkedage og andet skrald…

Sidste jul var hård at komme igennem, af flere forskellige årsager. Jeg havde lige gennemgået en operation for graviditet udenfor livmoderen og jeg var stadig dybt ulykkelig over, at vi alligevel ikke skulle være forældre. På én eller anden måde var jeg nok stadig lidt i shock, for jeg husker faktisk ikke ret meget andet, end følelsen af enorm tomhed.

Alligevel husker jeg kun alt for godt hvor hårdt det var, at gøre op med alle de forestillinger jeg havde haft, om en hyggelig gravid-jul. Nu hvor jeg ikke skulle give den samme gas til julefrokosterne, så skulle den have én over nakken med hjemmebag og gaveindkøb. Jeg skulle have været til NF-scanning lige op til jul og havde allerede forestillet mig semi-kvalmende-søde julehilsner med scanningsbilleder, sendt til familien i udlandet.

Men sådan skulle det altså desværre ikke blive. Hverken i 2014 eller nu her i 2015.

I løbet af det år som er gået, har vi krydset en lang række mærkedage, som alle på én eller anden måde har gjort mig opmærksom på den situation jeg er i – og på at den er anderledes, end jeg havde håbet:

Min venindes bryllup, hvor jeg skulle have været “maid of honer” med stor mave og forsøgt at holde mig vågen hele natten, for at fejre hende. Sommerferien, som skulle holdes hjemme i Danmark, fordi vi skulle gøre børneværelset klar. Min egen 30 års fødselsdag som jeg ikke forventede mig så meget af, fordi jeg jo ville være nybagt mor på det tidpsunkt og sikkert have andet i hovedet… og.så.fucking.videre!

Alle disse mærkedage er kommet og gået. Det samme er mine egne forestillinger om hvordan de ville blive, når jeg “helt sikkert ville være gravid / lige have født på det tidspunkt”. Jeg synes at det er hårdt at nå frem til alle disse højtider og blive mindet om, at drømmen stadig befinder sig et eller andet udefinerbart sted ude i fremtiden. Hver gang gør det en lille smule ondt, fordi det minder mig om at kampen endnu ikke er kæmpet færdig. Det minder mig også om, hvor svært det er at planlægge noget som helst bare en anelse ude i fremtiden, for “hvad nu hvis”…

Julen er børnenes fest, siger man. Ja tak, det er alt sammen meget dejligt – men hvad er det så lige man stiller op, når man ikke kan få nogen?

… ud over at gå grundigt ombord i julegløggen, naturligvis.
Don’t mind if I do!

6 thoughts on “Mærkedage og andet skrald…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s