How to piss off a not-so-pregnant lady

Inspireret af andre kreative bloggere (og måske også en lille bitte portion bitterhed, over egen situation) har jeg samlet lidt galde sammen til jer, i anledning af 2. søndag i advent.

Samlet set består nedenstående liste af en række ting, som man skal sikre sig løbende at sige eller gøre, når man er i selskab med mennesker som er ufrivilligt barnløse, og tænker at de trænger til at få blodtrykket godt op og køre.

Here we go:

1. Fortæl anekdoter om alle de mennesker du kender, for hvem det “bare lykkedes at blive helt vildt hurtigt gravide“, fordi de lige gjorde dit eller dat, eller fordi de spiste en helt særlig form for blomkål. Alle gode råd i den retning er nemlig lige hvad man har brug for, når man har kæmpet længe for at få et barn.

2. Fortæl en sjov historie om din gymnasieveninde, som pludselig blev gravid efter en vild nat i byen og et one-night-stand. Det er altid skønt at vide, at man kan blive gravid ved bare at tøjte lidt rundt på må og få ude i byen, i en kodyl Bacadi-brandert.

3. Fortæl noget, om nogen du kender, som har adopteret. Fortæl om hvordan der findes så mange søde små børn nede i dét dér Afrika. Krydr gerne fortællingen med, at nogen du har hørt om, er blevet helt naturligt gravide, efter at de først havde adopteret. Foreslå at det måske det bare er dét, som der i virkeligheden skal til?

4. Husk at understrege, gentagende gange, at det er meget vigtigt at den barnløse ikke tænker for meget over sin situation, og bare ligesom lader tingene ske, når de sker. Det hjælper altid og det er meget afslappende at få af vide, at man ikke må tænke på noget, som ellers er ved at splitte hele ens liv ad i atomer.

5. Uddyb dine mere eller mindre Darwinistisk-inspirerede fortolkninger af arternes oprindelse og stil spørgsmålstegn ved, om det nu også er en god idé at prøve at få børn, når naturen ligesom prøver at fortælle én, at man ikke er skabt til det. Det varmer så dejligt, hos enhver barnløs.

6. Brok dig højlydt og længe over de 4 måneder, som det tog dig selv og din partner at blive gravide. Gå i detaljer omkring hvor hårdt det var for dig, og hvilket pres du var under. Den barnløse vil flyde over af sympati og medfølelse.

7. Alternativt kan du udbrede dine holdninger om, at børn jo faktisk ikke er det eneste vigtige i livet og at man måske blot skal vælge at fokusere på noget andet, som kan give livet mening. Man kan jo bare købe en hund, eller begynde at gå til blomsterbinding?

Sådan, så skulle dén julestemning vist være sikret godt og grundigt. You’re welcome!

Tilføjelser til listen er meget velkomne – og den er unægteligt skrevet med et sarkastisk glimt i øjet. I am not really bitter, I am just trying it on for size :-)

Advertisements

2 thoughts on “How to piss off a not-so-pregnant lady

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s